IJRN Internationaal is de grootste wedstrijd van IJRN, die elk jaar plaats vindt tijdens het pinksterweekend. Deze driedaagse wedstrijd, die op vrijdag begint, wordt georganiseerd op onze thuisbasis: het Hippisch Centrum in Exloo. Op Internationaal komen, zoals de naam al zegt, niet alleen Nederlandse combinaties maar ook buitenlandse ruiters met hun paarden. In totaal zijn er vaak 150-200 combinaties aanwezig. Naast het internationale aspect is het een wedstrijd voor jong en oud en kunnen ervaren en onervaren combinaties meedoen. In de jaren dat een wereldkampioenschap wordt gehouden (eens per twee jaar) telt IJRN Internationaal ook mee in de selectieprocedure voor het team dat Nederland naar de WK afvaardigt. 

Elk jaar weer wordt er een grote tent opgebouwd, voor het publiek en de muziek op zaterdagavond. Aan de andere kant van de ovaalbaan vindt je de prikweides waarin de paarden gedurende het weekend staan te grazen. Ook de deelnemers kamperen hier (naast hun paarden) in een tent, camper of zelfs in de trailer. Ook zijn er mensen die hun onderdak zoeken in een van de hotels en B&B's in of rondom Exloo. 

Het programma gedurende dit weekend is veelzijdig en afwisselend. Zo worden er proeven verreden op de ovaalbaan maar ook op de telgangbaan. De proeven zijn onderverdeeld in 3 categorieën, en ook in jeugd- en volwassenproeven. Dit maakt het ook leuk om naar te kijken! 

 

Djásn frá Lalendi met Marion Duintjer op IJRN Internationaal 2015. Foto van Marius MacKenzie.