Het doel van de vereniging is om het rijden en gebruiken van IJslandse paarden te stimuleren en het bevorderen van onderling contact van liefhebbers van IJslandse paarden. De vereniging wordt aangestuurd door een bestuur. Het bestuur vergadert maandelijks om onder andere:

  • onderling af te stemmen
  • terugkoppeling te krijgen vanuit de verschillende commissies
  • de financiële stand van zaken te bespreken
  • te discussiëren over de toekomst van de vereniging.

Het bestuur organiseert jaarlijks een Algemene Ledenvergadering (ALV). Tijdens deze vergadering legt het bestuur verantwoording af over de bestuursactiviteiten en de verenigingsactiviteiten. Daarnaast is deze vergadering bestemd om de leden te raadplegen en eventueel besluiten te nemen. Eventuele bestuurswisselingen vinden altijd plaats tijdens de ALV.

Het bestuur van IJRN bestaat op dit moment uit 6 leden, namelijk:

Het bestuur

Voorzitter Rena Holthaus Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Penningmeester

Koen Elsenaar

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Secretaris Leonie Ringers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Algemeen bestuurslid Maaike Burggrafer  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen bestuurslid Michiel Blok Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Algemeen bestuurslid / baancommisaris Kees Hogendoorn Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.