Informatie en boekingen : Marion Duintjer en Liesbeth Verboog

E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 
Klik hier voor een filmpje van het IJRN showteam! 


Dynamiek en vuur: het IJslands paard ten voeten uit! Als rijpaard oneindig spannend en interessant, en daarom voor veel meer mensen het ontdekken waard. Het showteam van IJRN laat door middel van een veelzijdige show zien waarin IJslandse paarden groot zijn.


Show in Exloo, 2015

 


Al ruim 20 jaar actief

Het showteam van IJsland Rijders Noord (IJRN) is al ruim twee decennia actief. In een wisselende opstelling van 4 tot 12 combinaties verzorgt het showteam optredens op diverse evenementen, variërend van country fair tot hippisch festival. Het team heeft ook al enkele malen een speciale show op het ijs verzorgd (Horses On Ice 2007, afsluiting schaatsseizoen 2008).

Showonderdelen

Het voornaamste doel van het showteam is de unieke uitstraling en de veelzijdigheid van de IJslandse paarden optimaal tot hun recht te laten komen. Een show van het team bestaat daarom altijd uit meerdere onderdelen. Hieronder een korte beschrijving van de verschillende elementen waaruit een show kan bestaan:

*Vlaggenparade

In een show met vlaggen te paard brengt het team op feestelijke wijze een eerbetoon aan het publiek. Dit onderdeel kan als opening van een optreden fungeren.

*Tölt-carrousel

Hierbij rijdt het team op passende muziek een choreografie van wisselende figuren in tölt: naast elkaar, achter elkaar, door elkaar heen. De carrousel, bekend van de afdelingsdressuur, krijgt door de uitstraling en het snelle ritme van de tölt een extra dimensie.

*Verstekshow

Bij een optreden op een groter terrein rijdt het showteam een show in verstek. Hierbij ‘waaieren’ de combinaties in een flink tempo tölt naast elkaar over het terrein. Dit onderdeel toont het publiek echt IJslands vuur!

*Handpaardrijden

Eén ruiter, één rijpaard en een of meerdere paarden aan de hand: een demonstratie rijden volgens de IJslands traditie. Het handpaardrijden, veel gebruikt in de training van jonge paarden, toont aan dat de IJslandse paarden ondanks hun temperament handzaam en sociaal zijn.

*Bierproef

Biertje? Tijdens de bierproef rijden alle ruiters met een volle bierpul in de hand om te tonen hoe comfortabel de tölt is. En denk niet dat ze daarbij geen tempo durven maken! Natuurlijk toosten zij na afloop op het publiek.

*Gangendemonstratie

Om een indruk te geven van de gangen van het IJslandse paard tonen verschillende combinaties ieder hun beste gang: draf, galop, tölt en telgang. Van langzaam en beheerst tot spectaculair snel.

*Lichtjesshow

In een (gedeeltelijk) verduisterde setting rijden we met fakkels en/of lichtjes een caroussel/verstekshow. Een spectaculair en sfeervol gebeuren, zeer geschikt voor indooroptredens.

 


Het showteam op uw evenement?

Heeft u interesse om het IJRN Showteam voor een optreden op uw evenement te boeken, neemt u dan contact met ons op. Dan kunnen wij de mogelijkheden met u doornemen.