Na het succes van het afgelopen voorjaar starten we weer met korte themalessenseries op het Hippisch Centrum in Exloo. De eerst twee thema's worden wegens succes herhaald. In januari zal er een lessenserie 'springen' worden gegeven en in het voorjaar van 2017 staat er nog meer op stapel! Heb je een leuk idee voor een themalessenserie of wil je er zelf wel één organiseren? Neem dan even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


2017 : Lessenserie rechtrichten

Na groot succes zal in november en december weer een lessenserie rechtrichten worden georganiseerd onder leiding van Marieke Herrebrugh uit Wapserveen. Marieke heeft veel ervaring met IJslandse paarden en geeft al jaren regelmatig ruiters met hun IJslander les.

Bij rechtrichten leer je om met je paard in een betere balans te komen en te begrijpen wat er gebeurt. Er word gewerkt aan stelling, buigzaamheid . Je start met het werken vanaf de bodem ,om vervolgens de oefening ook onder het zadel te doen. Uiteindelijk ben je in staat om doormiddel van de oefeningen je paard recht onder je te rijden en daar heb je voordeel van in alle gangen. 

De website van Marieke is: www.balansenpaard.nl

 

 Kosten De kosten voor deze lessenserie zijn 75 euro. Hiervoor heb je vijf lessen. De inschrijving is exclusief voor leden en pas definitief na betaling. 
 Data  Dinsdagavond 7 maart, 4 april, 2 mei, 6 juni en 4 juli 
Tijden

De tijden worden pas bekend als de inschrijvingen bekend zijn maar deze zullen waarschijnlijk liggen tussen 19.00 en 21.00 uur. De lessen duren een half uur en zijn per twee. Het maximaal aantal deelnemers is dus beperkt!

 

Locatie De lessen zullen plaatsvinden op het Hippisch Centrum Exloo.

Meer info & inschrijven

Neem even contact op met Liesbeth Verboog via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


2017 : Lessenserie springen

Altijd al eens willen springen met je ijslander maar twijfel je of dat met die töltende ijslander van jou wel kan?  Dit is dan je kans. In april begint een lessenserie speciaal voor IJRN welke onder leiding staat van Koos Naber. In deze cursus wordt jou en je ijslander stapsgewijs geleerd hoe te springen. Koos is een professioneel sprinruiter en instructeur die tevens ervaring heeft met ijslanders (http://www.bnstables.nl/nl/wie_zijn_wij.html). De cursus bestaat uit 4 lessen met daarna een afsluitende ‘wedstrijd’. Plezier en leren staan ook in de wedstrijd voorop. De lessen worden gegeven op vrijdagavond op 7, 14, 21 en 28 april. De wedstrijd is op vrijdag 12 mei. Er is maximaal plaats voor 8 ruiters. Per les nemen 4 ruiters deel: de eerste les begint om 19:00 uur en de tweede om 19:45 uur. Interesse om mee te doen? Geef je dan snel op: wie het eerst komt wie het eerst maalt. 

Kosten voor het totaal zijn 85 euro. Geef je op bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

 Kosten De kosten voor deze lessenserie zijn 85 euro. Hiervoor heb je vijf lessen. De inschrijving is exclusief voor leden en pas definitief na betaling. 
 Data Vrijdagavond 7, 14, 21 en 28 april. Wedstrijdje op 12 mei. 
Tijden

De tijden worden pas bekend als de inschrijvingen bekend zijn maar deze zullen waarschijnlijk liggen tussen 19.00 en 21.00 uur. De lessen duren een half uur en zijn per twee. Het maximaal aantal deelnemers is dus beperkt!

Locatie De lessen zullen plaatsvinden op het Hippisch Centrum Exloo.

Meer info & inschrijven

Neem even contact op met Kees via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.