Workshops en lezingen

aletdehoop

Alet de Hoop kan ons meer vertellen over de praktische vaardigheden van het paarden scheren. Het winterseizoen komt eraan, wel of niet een stukje van de jas eraf en hoe en waarom doe je dat?

18034223 1871730816448793 3089687401370149970 n

Marion Duintjer is al jaren een bekende in de sportklassen op onze wedstrijden. Je rijdt natuurlijk niet zomaar even jezelf en je paard in de kijker. Een demo van de Sporttopper en uitleg over de weg daarnaartoe.

MariekeBouman

Wat bij ‘gewone’ paarden hoogst zelden wordt gezien, maar bij IJslandse paarden toch vaker gedaan wordt, voor training of show is handpaardrijden. Wij hebben Marieke Bouman bereidt gevonden om dat te laten zien.

jannekevos

Janneke Vos behoeft geen introductie. Als bekende Noorderling die in het land van Dracula ging wonen is deze journalistieke duizendpoot inmiddels ook bekend van haar blogs, boeken en lezingen over haar nieuwe vaderland. Ook hier zal ze vertellen!

jonathancorteveen

Jonathan van Corteveen is hoefsmid. Hij werkt al jaren met IJslandse paarden en weet wat beslag kan doen bij een paard. Hij legt graag uit over Beslag en Gangen en vragen stellen mag!

thorgeir

Tijdens de presentatie staan de beoordelingsrichtlijnen in de sport centraal. De filosofie achter de richtlijnen en de verschillende elementen die ter beoordeling staan worden toegelicht.  Er wordt een uitleg gegeven hoe een beoordeling tot stand komt: waarom deze soms laag is en soms wat hoger. Hierbij wordt gebruik gemaakt van illustrerende video voorbeelden. 

roos

Paardentandarts Roos Stoop zal ons het een en ander vertelen over EOTRH, een pijnlijke aandoening aan de snijtanden van vooral oudere paarden. Wat zijn de symptomen, hoe wordt het behandeld, bij deze lezing komt dat aan bod.

AstridVonck

Zelf check van je zadel  wordt gegeven door Astrid Vonck.

Hoe kun je zelf in de gaten houden of je zadel nog correct ligt tussen de zadelcontroles in? Duidelijke handvaten om zelf je paard en zadel te kunnen controleren.

YvonneRodi1

De lezing van Yvonne Groven gaat over de holistische benadering van diergezondheid. Zij bespreek wat het precies is en hoe het er in de praktijk uitziet. 

Altijd al willen weten wat voor kleur dat ene paard heeft? Welke kleur een veulen uit een bepaalde combinatie kan krijgen? Waarom die aftekening er zit? Deze korte inleiding op kleuren bij IJslanders helpt u op weg; kom langs bij Kim Middel met al uw vragen.

paardentandartsEvyPaardentandarts Evy de Brabander zij legt zich nu toe op het gebit, en vooral ook de effecten daarvan op het rijden. Loop je bij het rijden tegen problemen aan? Heb je al van alles uitgezocht en de oplossing nog niet gevonden? Denk dan eens aan eventuele gebitsproblemen.

tonkiecollee

Tonkie Collee is inspanningsfysioloog bij topsporters en enduranceruiter met IJslanders. Zij leert ons dat een paard op een aantal verschillende manieren energie kan produceren. Welke energiesystemen zijn dat? En hoe ga je met deze verschillende systemen om tijdens het rijden of trainen van een paard?

jasja van veen

Jasja van Veen, Hippisch Sport Podoloog van het NOC *NSF behandelt de meest voorkomende voet en rugklachten bij ruiters. Ook hier zal zij haar kennis komen delen middels de Flexchair.

stenden

Drie studenten van Stenden Hogeschool hebben afgelopen zomer onderzoek gedaan naar de betrokkenheid van leden bij IJRN activiteiten als deelnemer of vrijwilliger. 93 van de ongeveer 300 leden hebben aan het onderzoek deelgenomen. Vandaag presenteren de studenten hun bevindingen.

ElsvanderTasEls van der Tas VIT-A trainer, geeft een startboxtraining. Voor ieder die dit een keer wil oefenen, tips en hulp wil hebben om het een keer te proberen met zijn of haar paard, dit is je kans! 

Niet elk probleem lost zich onder het zadel op. Niet elke training hoef je op je paard te klimmen. Els van der Tas laat zien dat je met grondwerk je paard heel mooi kan trainen.

Sportmassage Paard Kim Spaan 1 5 1758x1099Kimberley Spaan van Paard Compleet komt ons voordoen -en zelf laten voelen en beleven- hoe je je paard kan masseren. Kimberley werkt met alle soorten paarden, en helpt ze om letterlijk goed in hun vel te zitten. 

hanny van geleuken

Hanny van Geleuken geeft de lezing Weidebeheer: de ideale paardenwei voor jou. Enkele basisprincipes over weidebeheer: wat moet je vooral wél (goed paardengras) en vooral níet (kale wei) doen. Stel gerust vragen!

Marije rauwerda vierkant 300x300Marije Rauwerda laat zien wat je kan met clicktertraining: Het is een manier van je paard iets leren op een heel positieve manier! Je kunt ze van alles leren, van apporteren tot Spaanse pas. Of hem leren stilstaan tijdens het opstijgen, alles is mogelijk! 

Marije Rauwerda helpt met een trailerlaadprobleem. Hoe los je dat op én hoe voorkom je dat het probleem weer terug komt? Marije laat het op de manier van 2Moons zien hoe je kunt doen.

paardenkamp

Dierenarts van Bokhorst is verbonden aan paardenkamp Soest. Al is hij niet zelf aanwezig, van hem is wel de lezing over PPID, een kwaal die bij oudere paarden meer en meer voorkomt.