Strodorp

ireneIrene Steringa is geen onbekende in onze IJslander wereld. Als sportjurylid en wedstrijdruiter heeft zij haar sporen verdiend. Daarnaast schildert zij. Haar inspiratie is de natuur en haar schilderijen hebben vaak te maken met IJsland en de paarden. Irene is één van de grondleggers van IJRN en weet ontzettend veel over de geschiedenis van de vereniging.

Sinds 2016 heeft zij een plek gevonden voor haar enorme archief met artikelen, foto's en relikwieen van jaren IJslandergeschiedenis in Nederland. Dit IJslandermuseum, dat in Maasbommel huist, is zeker een bezoekje waard!

In haar kraam vind je onder andere schilderijtjes, kaarten enz (ook voor Sint bijv.) , 2e hands spullen, gezondheidsproducten voor mens en dier, gangenpuzzel tölt in a box etc...

lex van keulenLex van Keulen, voor veel mensen in het noorden een welbekende IJslanderman met meer ideeën in zijn hoofd dan dat hij tijd heeft om uit te voeren. Hij is ook in ons strodorp aanwezig, om zijn boeken te verkopen. Nog niet in het bezit van Alles over IJslanders deel 1 en 2? Wij van IJRN raden het van harte aan!

 

solarfenceSolarfence, het bedrijf gespecialiseerd in afrastering van weide en of paddock. Jarenlange ervaring, advies op maat en een sterk klantgerichte werkwijze zorgen ervoor dat iedereen die dit bedrijf om hulp heeft gevraagd ook Solarfence van harte aanbeveelt aan anderen. Ook voor IJslander prikweitjes hebben ze alle spullen in huis, het Poop the Poownie veld zal door dit bedrijf worden neergezet.

21762014 677182429157434 6192529123481384423 nIedereen heeft wel iets wat stoffig ligt te worden in een hoek, of ruimte inneemt in een kast. En dat terwijl iemand anders daar juist weer heel blij van zou worden. Andersom zoek je soms naar een voordelige reserveneusriem, of een paar warme winterlaarzen voor weinig geld. Nu is je kans. Vrijwillige bijdrage voor IJRN bij aan- of verkoop.

ijrn logo websiteDe IJRN stand, met paskleding voor jassen en polo's met ons logo erop, met informatie over de vereniging en ja je kan vandaag lid worden van de enige vereniging in Nederland die eigen wedstrijdbanen heeft, waar ook de Youthcup 2016 werd gehouden.

IJRN is een vereniging voor iedereen die liefhebber is van ons IJslandse paard.

VenusToti en Fengur zijn er ook. Dit (voor)leesboek in 4 talen vertelt het verhaal van Toti en zijn paardenvriendje Fengur. Annechien en Venus zijn zelf aanwezig om hun boek te verkopen. Ook hebben zij behalve dit leuke boek nog prachtige kunst bij zich, schilderijen en beeldhouwwerken. Alles met het IJslands paard als inspiratie.

westeindWesteind Ruitersport, al vele jaren aanwezig op wedstrijden en evenementen van IJRN, zal ook nu met een stand met spullen komen. Bij Lenie kun je terecht voor alle ruitersportzaken, ook voor alles voor IJslanders. Bitten, hoofdstellen, zadels, teugels, rijbroeken, truien... een uitgebreide collectie uit het assortiment zal aanwezig zijn voor de shoppers onder ons... allemaal toch wel?

IrisvanvelzenIris van Velzen fotografie. Prachtige sfeerfoto's, intieme portretten, dromerige veulens of ondeugende hondjes, Iris legt het precies op het juiste moment vast voor de eeuwigheid. En daarna kun je kiezen, op canvas voor aan de muur, of een boekje voor op de koffietafel of.... nou ja zoveel mogelijkheden. Kijk bij Iris in de stand en boek een fotosessie, je zal er geen spijt van krijgen!

logo nsijpNatuurlijk is het NSIJP aanwezig op het lustrum van de IJRN. Dat kan ook niet anders, op dit hippisch centrum worden ook keuringen van het NSIJP gehouden, onlangs nog de veulenkeuring. Verder heeft het NSIJP een grote bijdrage geleverd aan de realisering van de telgang- en ovaalbaan. In deze stand kun je ook terecht voor algemene informatie over het IJslandse paard in Nederland.