jeugd

Algemene informatie

IJsland Rijders Noord heeft binnen de vereniging een aparte commisie die activiteiten voor de jeugdleden van IJRN organiseert. Deze jeugdcommissie heet Aeska, IJslands voor jeugd. Aeska heeft ook een eigen facebookpagina: https://www.facebook.com/groups/IJRNaeska/.


Jeugdlidmaatschap

Bij IJRN ben je jeugdlid tot en met het jaar waarin je 18 wordt. Het jeugdlidmaatschap kost €21,- via het automatisch incasso en €22,50 zonder automatisch incasso. Jeugdleden hebben op bijna alles (wedstrijden uitgezonderd) 40% korting ten opzichte van volwassenen. Zo kun je tegen een gereduceerd tarief lessen. Atorka Ruitersport is voor 2017 hoofdsponsor van alle
activiteiten die IJRN dit jaar voor de jeugd gaat organiseren.

Activiteiten 2017

29 april Cross training in Pesse.

Deze dag staat in het teken van Cross. We starten met een theorie deel. Daarna gaat Wieneke Hadderingh anderhalf uur durende trainingen verzorgen voor de deelnemers.  Wieneke Hadderingh is een bekende crosstrainer in Nederland (www.wienekehadderingh.nl ). Arnout Bakker, hoefsmid en voorbrenger van IJslandse paarden, geeft na de  lunch een mooie lezing waarbij ook de ouders/begeleiders natuurlijk welkom zijn.

De organisatie Eco Typing is gevraagd om met de jeugdruiters aan de slag te gaan met een stukje persoonlijke ontwikkeling. De jongeren gaan met een coach aan de slag met een test die een basis inzicht geeft in de eigen persoonlijkheid.  Super leuk om te doen en zeer leerzaam.  Als er tijd over is, dan sluiten we de dag af met een crosscircuit.

9 en 10 september Gaedingakeppnni in Exloo

Gaedingakeppni staat centraal deze dag waar de jonge sportruiters de achtergrond van Gaedingakeppni gepresenteerd krijgen en zo deze IJslandse gangen leren begrijpen. De jeugdruiters gaan  zowel theoretisch als in de praktijk  aan de slag en leren de fijne kneepjes van deze bijzondere gangenproef. 10 september is dan de dag om al het geleerde in de praktijk te brengen bij het Gaedingakeppni evenement in Exloo (ook ouders kunnen meedoen aan deze IJslandse dag)

16 december Longeren met Lammert Haansta

Deze dag staat  in het teken van Longeren met Lammert Haanstra in de hoofdrol. De dag start met een theoretische presentatie met mooie voorbeelden van paarden die wel of juist niet in de juiste houding lopen. De jeugdruiters leren op welke manier ze hierop invloed kunnen uitoefenen door correct longeren, correct zitten of door de eigen getraindheid. Daarna het praktische gedeelte van de longeerclinic waar de paarden gelongeerd worden en waar de jeugdruiter aan de hand van Lammert Haanstra zelf de longe ter hand neemt of op het paard rijdt terwijl Haanstra longeert. Locatie nog nader in te vullen. De aanvullende programma onderdelen zijn nog niet bekend.

Rondleiding Werkman Horseshoes

Werkman Horseshoes heeft IJRN, de jeugruiters en belangstellenden uitgenodigd om naar Groningen te komen en daar in de fabriek te zien hoe nu die verschillende hoefijzers gemaakt worden. Dit is een eenmalige bijzondere uitnodiging. Zodra bekend is wanneer ontvangen alle jeugdruiters een uitnodiging.  Hou IJRN AESKA en de website in de gaten.


Anna van Unen met Houdini
Foto: Taeke Otter - Lutra Photos